Mixed reality applicaties waarmee technische medewerkers online leren

De vergrijzing in Nederland zorgt voor een tekort aan technisch geschoolde medewerkers. Ouderen gaan met pensioen en vacatures zijn moeilijk in te vullen doordat het onderwijs te weinig technisch geschoolde jongeren op de arbeidsmarkt aflevert. Uit recentelijke cijfers van het UWV bleek dat bedrijven ongeveer de helft van de technische vacatures moeilijk kunnen invullen. Daarbij komt dat met het vertrek van oudere medewerkers veel kennis uit het bedrijf verdwijnt. Deze kennis is niet alleen onmisbaar voor een organisatie, maar een tekort aan kennis en mankracht maakt het ook moeilijk om nieuwe medewerkers op te leiden.

Innovaties in de techniek spelen een belangrijke rol in het oplossen van bovenstaande problemen. Microsoft speelt hier op in door het introduceren van nieuwe toepassingen voor Microsoft Dynamics 365. In dit artikel beschrijven we vier nieuwe Microsoft Dynamics 365 mixed reality applicaties die toegepast kunnen worden binnen techniek en productie.

Dynamics 365 Layout for HoloLens

Dynamics 365 Layout is de mixed reality-tool waarmee medewerkers ruimten kunnen ontwikkelen en ervaren met behulp van hologrammen. Dynamics 365 Layout maakt het mogelijk om 3D-modellen te importeren en om ruimte-indelingen te ervaren als hologrammen. Hierdoor bent u in staat om snellere en meer betrouwbare keuzes te maken.

Dynamics 365 Guides for HoloLens

Zoals eerder beschreven, bestaat er door de vergrijzing bij bedrijven een groeiende behoefte om nieuwe medewerkers service skills bij te brengen terwijl ze on-the-job aan de slag zijn, zodat ze sneller en beter opgeleid worden.

Hiervoor introduceert Microsoft de nieuwe app Dynamics 365 Guides. Een app met gemengde realiteit die medewerkers in staat stelt om online te leren. Guides verbetert het leren met stapsgewijze instructies door hen naar het gereedschap en de onderdelen te leiden die ze nodig hebben en laat ze zien hoe ze ingezet moeten worden.

Dynamics 365 Guides pc-app

Met Guides heeft Microsoft ook een al lang bestaand probleem opgelost dat bestond bij augmented reality en virtual reality-ervaringen, namelijk de behoefte om op eenvoudige wijze handleidingen te ontwikkelen aangevuld met foto’s, video’s of 3D-modellen, wat ook kan dienen als lesmateriaal.

Guides zal later dit jaar algemeen beschikbaar komen voor HoloLens 2.

Dynamics 365 Remote Assist voor mobiele apparaten

Met Dynamics 365 Remote Assist hebben medewerkers op afstand contact met elkaar en zijn zij samen in staat om first time fixed storingen op te lossen. Terwijl de medewerker op de locatie de benodigde informatie ontvangt, heeft hij of zij haar handen vrij om de tips van de medewerker op afstand op te volgen.

Deze app is ook beschikbaar op Android-devices waardoor technici de Microsoft HoloLens op een mobiel Android-apparaat kunnen gebruiken om zo samen te werken met experts op afstand en problemen in hun context op te lossen. Dit werkt efficiënt en snel.